Avaluació
 

Menú principal
 

Què vol dir “velocitat d´alliberament ”?

Explica per què un coet de seccions múltiples  assoleix més fàcilment la “velocitat d´alliberament”  que un coet de secció única?

.El viatge d´una nau espacial a la Lluna es pot dividir en tres parts: l´acceleració durant el llançament, la velocitat constant durant el vol i la desacceleració abans d´aterrar. Els motors del coet no tenen per què funcionar durant tot el viatge. Amb les lleis de Newton, explica el moviment durant les tres parts del vol i descriu quan cal engegar i parar motors.

Quina és l´acceleració d´un coet Saturn V de massa 3 x 10 5 kg si l´impuls combinat dels seus coets és de 3,6 x 106 N ?

Explica per què els dissenyadors tenen que fabricar naus espacials per suportar temperatures molt altes?

Comenta les següents propietats  dels materials emprats per cobrir la superfície exterior d´una nau:

Calcula d´una forma aproximada el temps que pot durar un viatge a la Lluna.

Molta gent pensa que els satèl·lits romanen en òrbita perquè s´han escapat de la gravetat. Explica per què això no és veritat.

Quant pesaria un astronauta de 80 kg a la Lluna? I a Mart?

Els cosmonautes parlen de vegades de gravetat zero quan descriuen les seves experiències d´ingravidesa. Explica per què en  una nau espacial en òrbita  no es pot parlar de gravetat zero.

Si es fessin els propers Jocs Olímpic a la Lluna, hi hauria nous rècords?

Dissenyar un viatge espacial  obliga a tenir en compte aspectes impensables a la Terra. Pel que fa referencia al vestit dels cosmonautes,  cal preveure la disminució de la força de la gravetat , la manca d´oxigen i pressió a l´exterior de la nau, el fred, l´exposició a les radiacions ...

Com ho resoldries?